SEPTOLETE TOTAL, 16lozenge

alt text

SEPTOLETE TOTAL, 16lozenge - akcijska cena 01.04.-30.04.2019.

povoljna cena

SEPTOLETE TOTAL, 16lozenge

Lozenge Septolete total su indikovane za antiinflamatornu, analgetsku i antiseptičku terapiju grla, usta i desni, kod gingivitisa, faringitisa,laringitisa kao i pre i nakon ekstrakcije zuba.
Doziranje
Odrasli i adolescenti uzrasta starijeg od 12 godina: Preporučena doza je 3–4 lozenge dnevno. Lozengu treba polako rastopiti u ustima na 3 do 6 sati.Posebne populacije
Starije osobe
Preporučena doza je ista kao kod odraslih.
Pedijatrijska populacijaDeca uzrasta od 6 do 12 godina: Lek Septolete total može da se koristi kod ove starosne grupe samo uz preporuku lekara. Deca uzrasta mlađeg od 6 godina: Lozenge Septolete total su kontraindikovane kod dece mlađe od 6 godina.
Da bi se postiglo optimalno dejstvo, ne preporučuje se primena ovog leka neposredno pre ili posle pranja zuba. Septolete total se ne smeju koristiti istovremeno sa drugim antisepticima.
Navedena doza se ne sme prekoračiti.
Lozenge Septolete total mogu da se koriste do 7 dana. Ako se stanje ne poboljšava ili ako dođe do pogoršanja, obratite se Vašem lekaru.
Način primene
Lozengu treba polako rastopiti u ustima na 3 do 6 sati.
Kontraindikacije
Preosetljivost na jednu, drugu ili obe aktivne supstance ili na bilo koju od pomoćnih supstanci. Upotreba leka kod dece mlađe od 6 godina je kontraindikovana, pošto ovaj farmaceutski oblik nije pogodan za primenu u ovoj starosnoj grupi. - Lozenge Septolete total se ne smeju koristi kod dece uzrasta od 6 do 12 godina, osim ako to nije preporučio lekar. Posebna upozorenja
- Lozenge Septolete total se ne smeju primenjivati duže od 10 dana. Ako nema vidljivih rezultata nakon 3 dana, mora se konsultovati lekar. Primena lokalnih preparata, naročito tokom dugog vremenskog perioda, može da dovede do preosetljivosti. U tom slučaju, lečenje se mora obustaviti i uvesti odgovarajuća terapija.
- Lek Septolete total ne sme da se koristi u kombinaciji sa anjonskim jedinjenjima, kao što su ona koje se nalaze u pastama za zube, zbog toga se ne preporučuje primena ovog leka neposredno pre ili posle pranja zuba.Pedijatrijska populacija Septolete total može da se koristi kod dece uzrasta između 6 i 12 godina samo na osnovu preporuke lekara.
Interakcije
- Treba izbegavati istovremenu primenu sa drugim antisepticima. - Lozenge ne treba uzimati istovremeno sa mlekom, jer mleko smanjuje antimikrobno dejstvo cetilpiridinijum- hlorida.
- Tokom trudnoće lek Septolete total može da se koristi samo uz lekarski nadzor.
- Tokom laktacije lek Septolete total može da se koristi samo uz lekarski nadzor.
- Lozenge Septolete total nemaju ili imaju zanemarljiv uticaj na sposobnost upravljanja motornim vozilima ili rukovanja mašinama.
Predoziranje - Simptomi
Znaci i simptomi intoksikacije nastale unosom značajne količine cetilpiridinijum-hlorida uključuju mučninu, povraćanje, dispneju, cijanozu, asfiksiju, praćenu paralizom respiratornih mišića, depresiju CNS-a, hipotenziju i komu. Letalna doza kod ljudi je približno 1-3 grama. Manifestacije toksičnosti kod predoziranja benzidaminom mogu biti: ekscitacija, konvulzija, znojenje, ataksija, drhtavica i povraćanje. Pošto nema specifičnog antidota, terapija akutne intoksikacije benzidaminom je samo simptomatska.
Terapija
Pošto nema specifičnog antidota, terapija akutne intoksikacije benzidaminom je samo simptomatska. Terapija predoziranja cetilpiridinijumom je takođe simptomatska. U slučaju predoziranja, mora se konsultovati lekar. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom
PRAVILNIK O NACINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.


*Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda....
Napomena: Trudimo se da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi bez grešaka.