FLONIDAN, 10tableta

alt text

FLONIDAN, 10tableta - akcijska cena 01.04.-30.04.2019.

povoljna cena

FLONIDAN, 10tableta

Lek Flonidan pripada grupi lekova koja se zove antihistaminici. Antihistaminici pomažu u smanjivanju simptoma alergije time što sprečavaju oslobađanje histamina, supstance koju stvara organizam. Ovaj lek pomaže u ublažavanju simptoma alergijskog rinitisa (na primer, polenske kijavice) kao što su kijanje, curenje iz nosa ili zapušenost nosa, i peckanje i svrab očiju. Lek Flonidan se takođe može koristiti za ublažavanje simptoma urtikarije (koprivnjače) praćene svrabom i crvenilom kože.
Lek Flonidan ne smete koristiti:
- ako ste alergični (preosetljivi) na loratadin ili na bilo koji drugi sastojak leka
Kada uzimate lek Flonidan, posebno vodite računa:
Pre uzimanja ovog leka , obavestite svog lekara ili farmaceuta ako imate neko oboljenje jetre. Primena drugih lekova Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta.
Laboratorijske analize:
Ukoliko treba da uradite bilo kakve kožne alergijske testove, ne treba uzimati lek Flonidan dva dana pre izvođenja tih testova, jer ovaj lek može uticati na rezultate testiranja.
Uzimanje leka Flonidan sa hranom ili pićima
Lek Flonidan možete uzimati sa ili bez hrane.
Lek Flonidan ne pojačava efekte alkoholnih pića.
Primena leka Flonidan u periodu trudnoće i dojenja
Pre nego što počnete da uzimate neki lek , posavetujte sa svojim lekarom ili farmaceutom. Bezbednost primene kod trudnica nije utvrđena, stoga se primena leka Flonidan ne preporučuje za primenu tokom trudnoće.
Loratadin se izlučuje u majčino mleko, te zbog toga se ne preporučuje upotreba tokom dojenja. Uticaj leka Flonidan na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama
Ako se uzima u preporučenoj dozi, ne očekuje se da lek Flonidan izazove pospanost ili smanjenje budnosti. Međutim, u vrlo retkim slučajevima neki ljudi osete pospanost, što može uticati na sposobnost upravljanja motornim vozilima ili rukovanja mašinama.
Važne informacije o nekim sastojcima leka Flonidan
Ovaj lek sadrži laktozu. U slučaju netolerancije na neke od šećera, obratite se Vašem lekaru pre upotrebe ovog leka.
Lek Flonidan uzimajte uvek tačno onako kako vam je to objasnio Vaš lekar. Ako niste sasvim sigurni, proverite sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Za oralnu upotrebu.
Lek je namenjen za odrasle i decu telesne mase veće od 30 kg.
Kod dece je bolje primenjivati lek Flonidan 1 mg/mL sirup. Veoma je važno da znate telesnu masu Vašeg deteta kako bi bili sigurni da dajete odgovarajuću dozu leka. Na primer, 9-godišnje dete ima telesnu masu od oko 30 kg. Ako niste sigurni, izmerite Vaše dete a zatim pratite instrukcije navedene u tabeli ispod.
Lek nemojte davati detetu mlađem od 2 godine ili telesne mase manje od 30 kg.
Ako ste uzeli više leka Flonidan nego što je trebalo
Ne očekuju se ozbiljni problemi kod slučajnog predoziranja. Međutim, ako ste uzeli više tableta leka Flonidan nego što Vam je propisano, odmah se obratite svom lekaru ili farmaceutu. Kod predoziranja lekom Flonidan prijavljeni su slučajevi pospanosti, ubrzanog rada srca i glavobolje.
Ako ste zaboravili da uzmete lek Flonidan
Ako ste zaboravili da uzmete dozu leka na vreme, uzmite je što je pre moguće, a zatim lek nastavite da uzimate po uobičajenom rasporedu uzimanja. Ne uzimajte duplu dozu leka da biste nadomestili propuštenu dozu. Ako naglo prestanete da uzimate lek Flonidan
Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o primeni ovog leka, obratite se svom lekaru ili farmaceutu. Lek Flonidan, kao i drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne moraju ispoljiti kod svih. Kod pacijenata se veoma retko javljaju reakcije preosetljivosti, kao što su otežano disanje, oticanje lica, vrata, jezika ili grla nakon upotrebe ovog leka. Ako se kod Vas javi neko od ovih neželjenih dejstava prestanite sa uzimanjem leka i odmah kontaktirajte lekara ili farmaceuta.
Najčešće prijavljena neželjena dejstva kod dece starosti 2 do 12 godina su glavobolja, nervoza i umor. Najčešće prijavljeni neželjeni efekti kod odraslih i adolescenata su pospanost, glavobolja, pojačan apetit i nesanica.
Ostala neželjena dejstva prijavljena veoma retko su ošamućenost, nepravilan ili ubrzan rad srca, mučnina, suva usta, smetnje u radu želuca, problemi sa jetrom, gubitak kose, osip i zamor.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom
PRAVILNIK O NACINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.


*Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda....
Napomena: Trudimo se da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi bez grešaka.