LINEX probiotik, 16kapsula

alt text

LINEX probiotik, 16kapsula - povoljna cena 01.06.-30.06.2019.

povoljna cena

LINEX probiotik, 16kapsula

Lek Linex je probiotik, što znači da sadrži mlečnokiselinske bakterije koje u odgovarajućoj količini pomažu u uspostavljanju i održavanju uravnotežene i zdrave crevne mikroflore. Lek Linex sadrži tri vrste živih liofilizovanih mlečnokiselinskih bakterija koje regulišu fiziološku ravnotežu crevne mikroflore, i rezistentne su na određene antibiotike i hemioterapeutike.
Mlečnokiselinske bakterije su normalno prisutne u tankom i debelom crevu gde održavaju acido-baznu ravnotežu potrebnu za normalnu funkciju digestivnih enzima (normalno varenje), imunskog sistema ljudi i pokretljivosti (peristaltike creva). Kada količina mlečnokiselinskih bakterija nije odgovarajuća narušena je ravnoteža unutrašnje crevne bakterijske flore, što dovodi do različitih digestivnih oboljenja. Mlečnokiselinske bakterije u leku Linex-u su liofilizovane (tj. sušene na niskoj temperaturi). Ovo omogućava čuvanje leka na sobnoj temperaturi bez efekata na formiranje ili aktivaciju bakterija. Lek Linex se koristi kao preventivna i potporna terapija kod dijareje, nadimanja i ostalih digestivnih poremećaja koji su uzrokovani disbalansom mikroflore.
Ovaj disbalans se može javiti usled:
- virusnih i bakterijskih infekcija digestivnog trakta kod odojčadi, dece i odraslih (npr. rotavirusne infekcije, putnička dijareja),
- terapije antibioticima širokog spektra delovanja i hemioterapeuticima,
- terapije zračenjem organa u abdomenu i karlici.
Upotreba probiotika ili mlečnokiselinskih bakterija efikasno smanjuje učestalost i jačinu blagih do umerenih digestivnih poremećaja nastalih usled disbalansa crevne mikroflore.
Lek Linex ne smete koristiti:
2 od 5
- ako ste alergični (preosetljivi) na aktivne supstance ili na bilo koju od pomoćnih supstanci koje ulaze u sastav leka.
Kada uzimate lek Linex, posebno vodite računa:
Pre uzimanja leka Linex posavetujte se sa svojim lekarom ako:
- imate telesnu temperaturu preko 38 ºC,
- primetite tragove krvi ili sluz u stolici,
- dijareja traje duže od dva dana,
- imate izraženu dijareju praćenu dehidratacijom i smanjenjem telesne mase,
- je dijareja praćena jakim bolom u stomaku,
- imate neko drugo hronično oboljenje (npr. dijabetes, kardiovaskularno oboljenje) ili osobe sa smanjenim imunitetom (npr. HIV infekcija).
Ako se nešto od gore navedenog odnosi na Vas, posavetujte se sa lekarom pre uzimanja ovog leka.
Upozorenje za sve starosne grupe:
Ako sami lečite dijareju, prva i najvažnija mera je nadoknada izgubljene tečnosti i elektrolita.
Upozorenje za odojčad i decu mlađu od 6 godina:
Dijareju (proliv) kod odojčadi i dece mlađe od 6 godina ne treba lečiti bez nadozora lekara.
Ako niste sigurni u nešto od gore navedenog, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Primena drugih lekova
Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta.
Do sada nije utvrđena klinički značajna interakcija sa ostalim lekovima.
U laboratorijskim ispitivanjima utvrđena je prirodna rezistencija bakterija iz leka Linex, kapsule , tvrde, na određene antibiotike i hemioterapeutike. Lek Linex kapsule, tvrde, se mogu uzimati sa antibioticima i hemioterapeuticima, ali, ako je moguće, ne u isto vreme. Za bolju efikasnost leka, preporučuje se uzimanje leka Linex kapsula, tvrdih, najmanje 3 sata nakon uzimanja antibiotika ili hemioterapeutika.
Uzimanje leka Linex sa hranom ili pićima
Kako bi izbegli štetni efekti kiselog želudačnog soka na mlečnokiselinske bakterije, preporučuje se uzimanje leka Linex kapsula, tvrdih, tokom obroka. Lek Linex kapsule, tvrde, se ne smeju uzimati sa alkoholom ili vrelim napitcima.
Trudnoća, dojenje i plodnost
Ako ste trudni ili dojite, mislite da ste trudni ili planirate trudnoću, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre uzimanja ovog leka.
Lečenje dijareje tokom trudnoće i dojenja treba sprovesti pod nadzorom lekara.
S obzirom na to da nema dovoljno podataka o bezbednosti leka Linex kapsula tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se primena ovog leka.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom.
Proizvođač
PRAVILNIK O NACINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.


*Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda....
Napomena: Trudimo se da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi bez grešaka.