SUPER NEURO B12, 100 tableta

alt text

SUPER NEURO B12, 100 tableta - akcijska cena 01.01.-31.01.2019.

stara cena:1.080,00din

akcijska cena:879,00din

SUPER NEURO B12, 100 tableta

Dodatak ishrani - Super Neuro B12 predstavlja dodatni izvor vitamina B12 u ishrani, koji je od značaja za normalno funkcionisanje nervnog sistema, formiranje crvenih krvnih ćelija, održavanje zdravlja imunog sistema, kao i za energetski metabolizam. Neto količina: 100 tableta (50g) Sastojci: cijanokobalamin; stabilizator: mikrostalna celuloza; dikalcijum-fosfat; sredstva protiv zgrudvavanja: stearinska kiselina, silicijum-dioksid, magnezijum-stearat; Upotreba: Odrasli: 1 tabletu dnevno sa čašom vode, uz obrok. Napomene: Preporučena dnevna doza ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Upozorenje: Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Super Neuro B12 ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka proizvoda. Ne koristiti ukoliko je zaštitni pečat polomljen ili nedostaje. Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25C. Čuvati van domašaja dece. Kada se koristi Super Neruro B12?
- Koristi se kod hematoloških poremećaja, za lečenje i psrečavanje megaloblastične i perniciozne anemije
- Kod neuroloških poremećaja
- Pomaže očuvanje funkcije nervnog sistema
-Smatra se da učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri i u njenoj regeneraciji
- Ublažava predmenstrualne i menstrualne tegobe
- Preporučuje se vegeterijancima
- Preporučuje se u stanjima iscrpljenosti i nakon operacija
Hemijska struktura
Osnovu ovog vitamina čini jezgra korina, zbog čega se ova grupa spojeva zovu korinoidi. Jezgra čine 4 redukovana pirolna prstena koji su međusobno povezani dok kobalt čini središte molekula i čvrstom kovalentnom vezom vezan za 4 vodonikova atoma. Prisutstvo kobalta je vrlo bitno za biološku aktivnost. Spoj sadrži i nukleotidni ostatak (baza, šećer, fosfat). Zavisno od grupe koja je kompleksno vezana za kobalt razlikuju se mnogi derivati (cijanokobalamin, hidroksikobalamin, metilkobalamin, deoksiadenozilkobalamin). Pošto vitamin sadrži kobltov atom dobio je ime (cijano)kobalamin.
Vitamin B12 vrši nekoliko metaboličkih funkcija, delujući kao koenzim akceptor vodonika. Njegova najvažnija uloga je da deluje kao koenzim za redukciju ribonukleotida u dezoksiribonukleotide, neophodnu stepenicu u replikaciji gena.
Razaraju ga povišena temperatura, svetlo, kiseline i alkalije.
Izvori
Prirodni izvori: namirnice životinjskog porekla- džigerica, bubrezi, mleko, meso, jaja, sirevi, ribe i školjke. Tempeh (namirnica od fermentisanog sojinog zrna), dok soja ne sadrži ovaj vitamin.
Uloga
Dve glavne funkcije vitamina B12 su stimulacija rasta i stimulacija formiranja i sazrevanja eritrocita. Pravilan metabolizam proteina i aminokiselina (metionin, triptofan, tirozin), sinteza nukleinskih kiselina, sprečava pojavu perniciozne anemije, neophodan je za normalnu funkciju i održavanje integriteta nervnih i epitelnih ćelija.
Vitamin B12 kao i drugi B vitamini ima važnu ulogu u pretvaranju masti, ugljenih hidrata i belančevina u energiju. Presudan je za proizvodnju genetskog materijala RNK i DNK kao i mijelina, koji stvara zaštitni omotač oko nerava.
Dnevne potrebe
Preporučene doze: muškarci 3 µg/d, žene 3 µg/d, trudnice i dojilje 4 µg/d Primena: lečenje i profilaksa perniciozne anemije kod mijelocitne i megaloblastne anemije, alkoholizam, gastritis, renalne bolesti, stres. Potreba za vitaminima i mineralima povećana je u trudnoći, ali velike doze mogu biti štetne za majku i dete.
Vitamin B12 ne treba primenjivati u lečenju akutnog virusnog hepatitisa, alergija, za poboljšanje apetita,u dermatološkim bolestima, umoru, multiploj sklerozi, sterilitetu.


*Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda....
Napomena: Trudimo se da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi bez grešaka.