DuoBiotic, 10 kapsula

alt text

DuoBiotic, 10 kapsula - akcijska cena 01.03.-31.03.2019.

stara cena:449,00din

akcijska cena:390,00din

DuoBiotic, 10 kapsula

DuoBiotic je dijetetski proizvod koji pomaže uspostavljanju i održavanju zdrave crevne flore.
Sadrži kombinaciju probiotika i prebiotika, koji deluju simbiotički na pospešivanje zdrave funkcije creva.
Zdrava crevna flora i imuni sistem
Crevna mikroflora se sastoji iz brojnih korisnih bakterija, koje štite sluznicu creva i sprečavaju razmnožavanje i delovanje štetnih patogenih bakterija. Neuravnotežena ishrana, stres, lekovi (naročito antibiotici) i povišena telesna temperatura mogu uzrokovati poremećaj crevne mikroflore, odnosno smanjenje broja korisnih bakterija i povećanje broja štetnih bakterija. Posledica su brojne zdravstvene smetnje, od dijareje pa do smanjene funkcije imunog sistema.
Šta su probiotici i prebiotici?
„Korisne” bakterije ili probiotici su specifični sojevi mikroorganizama koji pospešuju i održavaju zdravu crevnu mikrofloru, inhibirajući rast i delovanje štetnih bakterija u crevima. Deluju preventivno na pojavu dijareje, ublažavaju simptome i skraćuju trajanje dijareje. Učestvuju u sintezi vitamina, poboljšavaju varenje i resorpciju iz creva, stimulišu imuni sistem i doprinose očuvanju zdravlja i ošteg stanja organizma.
Prebiotici nisu živi mikroorganizmi, već nesvarljivi ugljenihidrati koji služe kao hrana „dobroćudnim” bakterijama u debelom crevu. Prebiotici su biljnog porekla i omogućavaju bolji rast i veću aktivnost korisnih bakterija. Pogodni su i za dijabetičare, jer ne podstiču lučenje insulina.
Šta je DuoBiotic ?
DuoBiotic sadrži i probiotik i prebiotik.
Jedna kapsula sadrži 5 milijardi žive probiotičke kulture kvasca
Saccharomyces boulardii i 250mg prebiotika Inulina.
DuoBiotic kapsule se dobijaju patentiranim procesom mikroenkapsulacije kulture kvasca, koji omogućava maksimalnu zaštitu Saccharomyces boulardii prema želudačnoj kiselini, veliku bioraspoloživost živih organizama u crevima i maksimalni probiotički efekat.
Kako DuoBiotic deluje?
DuoBiotic sadrži probiotičku kulturu Saccharomyces boulardii koja je, za razliku od drugih bakterijskih kultura koje se najčešće koriste kao probiotici, prirodno otporna na sve vrste antibiotika i kiselu sredinu želuca. Brzo kolonizuje crevni trakt i ima antitoksično dejstvo (degradira i inhibira toksine koje proizvode patogene bakterije), antiinflamatorno (protivupalno) dejstvo, antimikrobno dejstvo (vezuje i pospešuje eliminaciju patogenih bakterija) i jača imuni sistem.
Inulin je prebiotik koji podstiče rast probiotika u crevima, poboljšava aktivnost korisnih bakterija i peristatiku creva i na taj način utiče pozitivno na zdravlje crevnog trakta.
Zahvaljujući simbiotičkom dejstvu DuoBiotic:
- Sprečava nastanak i skraćuje trajanje dijareje (izazvane antibioticima ili drugim uzročnicima, kao i putničku dijareju)
- Pospešuje funkciju creva i reguliše varenje
- Pomaže u održanju zdrave mikroflore creva i ponovno uspostavlja prirodni sastav narušene mikroflore
- Povećava imunitet i povoljno utiče na zdravlje celokupnog organizma Kome je DuoBiotic namenjen i kada se preporučuje?
DuoBiotic se preporučuje deci i odraslima:
- Za sprečavanje i zaustavljanje dijareje, kod putničke dijareje, naročito u toku godišnjih odmora ili putovanja u tropske krajeve
- Tokom uzimanja antibiotske terapije
- Osobama sa lošim navikama u ishrani
- Osobama koje su pod stalnim stresom
- Kod infekcija izazvanih rotavirusima


*Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda....
Napomena: Trudimo se da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi bez grešaka.