COLDREX HotRem Lemon, 10kesica

alt text

COLDREX HotRem Lemon, 12tbl - povoljna cena 01.03.-31.03.2019.

povoljna cena

COLDREX HotRem Lemon, 12tbl


Kratkotrajno olakšavanje simptoma jake prehlade i gripa, groznice, jeze, uključujući glavobolju, bol u grlu, kongestiju nosa, sinuzitis udružen sa bolom, kao i akutni katar nosa.
Doziranje i način primene
Za oralnu upotrebu, rastvoreno u toploj vodi.
Isprazniti sadržaj jedne kesice u šolju. Dodati toplu vodu (otprilike 125 ml). Promešati dobro dok se ne rastvori. Dodati hladnu vodu kao i šećer, po želji.Odrasli (uključujući i starije osobe) i deca starija od 12 godina: Jedna kesica rastvorena u šolji tople vode, uzima se svakih 4 do 6 sati. Maksimalno se može uzeti 5 puta dnevno.Deca mlađa od 12 godina: Ne preporučuje se za decu mlađu od 12 godina.
Lek ne primenjivati duže od sedam dana u kontinuitetu bez medicinskog nadzora.
Kontraindikacije
Preosetljivost na paracetamol, fenilefrin-hidrohlorid, askorbinsku kiselinu ili bilo koju od pomoćnih supstanci. Istovremena primena drugih
simpatomimetičkih dekongestiva.
Feohromocitom.
Glaukom zatvorenog ugla.
Pacijenti sa oštećenjem jetre, ozbiljnim oštećenjem bubrega, hipertenzijom, hipertireoidizmom, dijabetesom ili kardiovaskularnim bolestima. Pacijenti koji uzimaju triciklične antidepresive, beta-blokatore (ili druge antihipertenzive) ili koji koriste ili su koristili inhibitore monoaminooksidaze (MAO I) tokom prethodne dve nedelje
Posebna upozorenja
Savetuje se oprez pri primeni paracetamola kod pacijenata sa teškim oštećenjem bubrega ili jetre. Opasnost od predoziranja je veća kod pacijenata koji imaju alkoholnu bolest jetre bez ciroze.
Pre primene leka potrebno je posavetovati se sa lekarom u sledećim slučajevima:
uvećanje prostate,
okluzivne bolesti krvnih sudova (kao što je Raynaud-ov fenomen).
Pacijenti koji primenjuju druge simpatomimetike (kao što su dekongestivi, sredstva za smanjenje apetita i psihostimulansi na bazi amfetamina) ne smeju primenjivati lek.
Lek Coldrex HotRem Lemon sadrži saharozu.Pacijenti sa retkim naslednim poremećajem intolerancije na fruktozu, glukozno-galaktoznom malapsorpcijom ili nedostatkom saharaza-izomaltaze, ne smeju koristiti ovaj lek.
Ne sme se prekoračiti navedena doza.
Pacijentima treba savetovati da izbegavaju istovremenu primenu drugih lekova koji sadrže paracetamol, lekove protiv prehlade i gripa ili dekongestive.
Ukoliko se simptomi i dalje zadrže treba se konsultovati sa lekarom. Čuvati van domašaja dece!
Konsultujte se sa lekarom ukoliko uzimate varfarin.
Savetuje se poseban oprez prilikom upotrebe kod pacijenata koji su na dijeti u kojoj se kontroliše unos natrijuma, jer ovaj lek u svakoj dozi sadrži 122 mg natrijuma.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom.
PRAVILNIK O NACINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA (''Sl. Gl. RS", br.79/2010) MOŽETE POGLEDATI OVDE.*Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda....
Napomena: Trudimo se da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi bez grešaka.